Vaderzoonweekend 2017


Het Vaderzoonweekend vindt traditioneel plaats tijdens het Pinksterweekend. In 2017 was dat van vrijdag 2 juni t/m zondag 4 juni.

Wie ben je als vader? Waar loop je tegenaan? Hoe ben je als zoon? Wat hebben jullie elkaar te vertellen? In dit weekend ontmoeten vaders hun zonen op een bijzondere wijze: zonder vrouwen en moeders in de buurt. We dragen samen zorg voor het vuur dat het hele weekend dag en nacht zal branden. We voeren gesprekken, maken muziek en nemen de tijd om aandacht aan elkaar te schenken als mannen onder elkaar en we staan stil bij de beleving van het vaderschap.

Voor wie is dit weekend bedoeld?
Voor vaders en zonen in de meest brede zin van het woord. Je kunt als vader je zoon meenemen, of als opa je kleinzoon. Het weekend is bedoeld voor al die vaders en zonen die tijd en aandacht aan elkaar willen geven. Voor vaders die weer eens kind willen zijn met hun zoon. Voor al die vaders en zonen die een weekend met elkaar op willen trekken in de natuur. En zo spelenderwijs dichter bij elkaar komen. Elkaar ontmoeten, samen bezig zijn. Mannen onder en samen met elkaar:

Vaders en zonen in verbinding
De vuurplaats, waar het hele weekend een vuur zal branden, is de centrale plek in het kamp. Daar komen we in de kring bij elkaar, daar maak jij je eigen mannenontbijt op het vuur, maken we muziek, delen we wat we willen delen. Daar wordt gelachen, in stilte gezeten, ontmoeten we elkaar.

Het weekend is geen exclusief organisatieproject van Compadres. Het vaderzoonweekend wordt door alle mannen en alle zonen gedragen. Het is een gezamenlijk project waarbij iedereen zich medeverantwoordelijk voelt voor het welslagen van het geheel. Dit betekent ook dat het programma gezamenlijk vastgesteld wordt tijdens de bekende ‘open space’ bijeenkomst, waarbij iedereen die een activiteit wil aanbieden van harte welkom is.  willen we aandacht besteden aan de beleving van het vaderschap.

LET OP:
We hanteren voor het vaderzoonweekend in verband met de grootte van het terrein een maximum aantal personen. Bij dertig vaders sluit de inschrijving.


DATUM EN TIJD
vrijdag 2 juni vanaf 17.00 uur tot en met zondag 4 juni 2016 rond 17.00 uur.

LOCATIE
Scoutingterrein Eerde
Hammerweg 80
7731 AJ Ommen
Tel: 0529 45 17 70
Website: www.eerde.scouting.nl

KOSTEN* 
Vaders betalen € 120,00 en zonen tot en met zestien jaar € 50,00. Zonen van zeventien jaar en ouder betalen ook € 120,00.
Deze prijzen zijn inclusief kampeerkosten, biologisch verantwoord eten en drinken.

ANNULERING:

Bij afmelding tot 4 weken voor het weekend krijg je 100% van het bedrag terug gestort. Bij afmelding tussen de 4 en 2 weken voor het weekend krijg je 50% van het bedrag terug gestort.