Compadres houdt op te bestaan! 10


In januari heeft het kernteam besloten dat Compadres na 20 jaar ophoudt te bestaan. In deze periode heeft Compadres vele mannen en zonen in verbinding gebracht, als organisator van evenementen zoals het mannenweekend en het vaderzoonweekend en als wegwijzer naar andere mannenactiviteiten. De activiteiten van Compadres stonden in het teken van verbinding, begrip voor elkaar en verbroedering. Mannen en zonen hebben elkaar via Compadres kunnen bereiken en lief en leed gedeeld.

De laatste jaren bleek het enthousiasme voor de activiteiten van Compadres minder te worden. Het aantal aanmeldingen voor de weekenden liep terug evenals de instroom van nieuwe leden voor het kernteam. Dit had ook zijn weerslag op de leden van het kernteam die nodig zijn om het vuur brandende te houden.

Mannen, het is mooi geweest. Compadres is niet meer. We danken alle mannen en zonen die in de afgelopen 20 jaar hun energie, ziel en zaligheid aan Compadres hebben gegeven. We kijken terug op een mooie tijd en wensen jullie alle goeds.

Het kernteam van Compadres.

Harmen, Harry, Miguel, Paul, Peer, Peter en Wim.


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “Compadres houdt op te bestaan!

 • Jack vonk

  Wow, voor mij leeft compadres voort in mij, vanuit de ontmoetingen en ervaringen die ik heb opgedaan. Dank aan allen die ik mocht ontmoeten en aan het kernteam voor de noodzakelijke basis.

  Jack Vonk

 • André IJsendoorn

  He broeders van Compadres! Ik denk dat jullie -‘de compadres mannen van nu’ en wij -‘de compadres mannen van vroeger’ waartoe ik mezelf ook reken- tevreden en zelfs trots mogen zijn op wat er in die 20 jaar gebeurd en bereikt is.
  Ik ben in ieder geval blij dat ik een flinke tijd deel heb mogen uitmaken van de groep en ik ben ook blij dat er daarna weer een grote groep mannen is geweest die ermee doorgegaan is en de club in de tijdgeest heeft laten meegroeien.
  En ja, ik constateer ook dat het stokje is doorgegeven als ik kijk naar de grote hoeveelheid mannen- evenementen en -cirkels die er op dit moment bestaan. Maar al te vaak zijn de mannen die dit organiseren ex-kerngroepleden of mannen die zich door en tijdens Compadres activiteiten hebben laten inspireren.
  Het is mooi dat jullie de kracht hebben gevonden om de stekker eruit te trekken op het moment dat ‘de energie eruit is’. Ik heb altijd gezegd dat Compadres bestaat uit de optelsom van de energie en inbreng van de deelnemende kerngroep leden en wat dat betreft zijn zullie ook de enigen die kunnen beoordelen en besluiten dat het genoeg is geweest. Wat begint heeft ook een einde en dat is wat Compadres betreft dus nu.
  Rest nog jullie te bedanken voor alle inspanningen en de vriendschap die ik met velen van jullie mocht ervaren in de loop van de jaren! Ik hoop jullie nog vaak te ontmoeten op andere plekken en momenten.
  Succes met het afsluiten en opruimen. Big bear hugs! André IJsendoorn

  • Etienne

   Hallo allemaal

   Bedankt voor de mooie jaarlijkse september bijeenkomsten. Ik heb mooie workshops mogen bijwonen. Wat een geweldige energievolle en zachte mannenenergie. Zelf bio danza was zo gaaf. Mooie diepgaande gesprekken met jullie gehad. Zo mooi ook dat ik me helemaal thuis voelde bij jullie. Dank jullie wel voor alle inzet. PS Door jullie in contact gekomen met Andre waar nog eens een TV programma van gemaakt is “Op zoek naar geluk”

   Etienne Janssen

 • Ate Flapper

  Als eerste voorzitter en medeoprichter van Compadres vind ik het natuurlijk jammer dat dit besluit kennelijk genomen moest worden. Maar als het niet meer gaat, dan gaat het niet meer. De geest van Compadres leeft echter wel verder en heeft inmiddels vele gedaanten aangenomen. Dan is het goed. Ik bewaar mijn mooie herinneringen aan broederschap, ontmoeting en samenzijn.

 • Ate Flapper

  Vervolg:
  Wat gaat er gebeuren met de stichting Compadres?
  In ieder geval zijn het mooie jaren geweest.
  Aho!

  • Gerrit Nellissen

   Voor alle mannen die de afgelopen jaren deel uit hebben gemaakt van Compadres, en zeker de grondleggers, buig ik diep. Jullie hebben veel in gang gezet! Zeker ook bij mij. Dank daarvoor!! En als ik nu kijk naar het mannenwerk in Nederland en België dan is er een hoop energie gaande in het mannenwerk. Dus de stroom gaat door. Aho Gerrit